hvilken staude er du til?


Det er ikke fordi, at vi bruger et væld af forskellige stauder i vores enkelte havedesigns. Ved et kig på vores haveplaner kan man omvendt hurtigt konkludere, at større flader, der for alvor viser staudernes fortræffeligheder og samtidig danner nogle homogene felter i havemiljøet, er den foretrukne form.De fleste stauder vælges efter deres grafiske virkning, farverne på både blade og blomstringer og desuden at de har en god funktion som bunddække, så de hurtigt dækker af og sørger for minimalt behov for lugning.


For at finde de gode stauder kan det bestemt anbefales, at man tager ud og ser på besøgshaver, der byder på noget i denne retning.


I weekenden var der åben have i den ellers private have "Staudeblomsten", og det var det perfekte sted at se stauderne i fuld vigør.


Hvis man ellers ikke har den store haveinteresse, men gerne vil igang med at anlægge nogle bede med stauder for at få lidt mere liv i haven (også til glæde for insekter mv.), så kan det bestemt anbefales at besøge en have som denne og kigge sig sine favoritter ud.


Som du kan se på billederne her, har Kirsten og Morten, der har anlagt haven, sørget for, at grupperne har nogle fine størrelser.


Og planterne kommer netop også derfor for alvor til rette udtryk her. Ganske som de ville folde sig ud i en af vores havedesigns, hvor vi på samme måde skaber større felter af én gruppe planter.


Du kan finde Staudeblomsten på Facebook. De åbner måske havelågen en gang mere i år, så hvis du vil se haven, så hold endelig lidt øje med dem.0 kommentarer:

Send en kommentar

top