et eftermæle


Haver er flygtige. Selvom vi kæmper med dem her og nu og synes, at der er styr på strukturer og beplantninger, så kan en have hurtigt falde fra hinanden, når havens skaber forsvinder - flytter, dør eller .... ja, taber gnisten.


Der er dog nogle elementer i en have, der ofte får lov at leve videre. Som fx. store smukke træer. I weekenden besøgte jeg en have i England, hvor arven til generation efter generation er denne samling af imponerende stedsegrønne taks. Se lige.

(klik på "læs mere" og se alle billederne)



Og hvad har det så lige med haveRUM at gøre? Jo, tænk dig følelsen af at gå mellem disse kæmper. De skaber i den grad rumligheder. Ikke et firkantet eller cirkulært rum - men dog et rum.










4 kommentarer:

I HAVEN HOS ♥ EVIGGLADE sagde ...

Så smukt. Og tænk hvor smukke de også er om vinteren.

Jeg ville gerne se de engelske haver en dag. Kæmper som disse, som FÅR LOV. Det har jeg altså bare stor respekt for. I Danmark må ingenting nærmest være over 1,80 - så skygger det. Og mange fælder hurtigt uden omtanke for at de ingen skygge har i haven på en varm dag. Det har jeg været lykkelig for at have i sommer hvor vi har døjet med de høje temperaturer.

Eirin og Lars sagde ...

Hei. Vi har sett en del Engelske hager, men ikke denne. Veldig morsomt med alle de ulike former satt ved siden av hverandre - nesten som brikkene på et sjakkbrett. Det ga oss noen ideer til å gjøre noe i vår egen have i Norge - dog i en helt annen målestokk. Takk for fin blogg.

Kjeld Slot sagde ...

Tak for flotte fotos Lone og ikke mindst kloge ord. Plantematerialet vi arbejder med har meget forskellige tidskadencer og det er jo ikke ligefrem morgenfruen der har den længste. Nu og da kunne man godt ønske at der blev arbejdet mere med de langstrakte træk i danske privathaver; dem der også peger frem til de næste mange generationer. Det kan både være et tegn på uselviskhed og forøg på at sætte spor efter sig.

1000-tak for dine skønne fotos fra England.
Hvad hedder stedet?

bedste hilsener
Kjeld

Lone sagde ...

Hej Kjeld - stedet hedder Packwood House.
Og det var bestemt en af de bedste haver på årets tur. Ganske givet på grund af disse imponerende syn.
Jeg er dybt fascineret af planter, der på denne måde tager kampen op med de rå mursten.

Haven havde nu også mange andre gode kvaliteter, så jeg viser noget mere fra den en anden gang. Dog mere flygtige kompositioner som imponerende sensommerbede, der var en skøn kontrast til mastodonterne herover.

Tak for din hilsen!

Send en kommentar

top