det offentlige rum


Der er mange meninger om det offentlige rum, og jeg skal ikke gøre mig til dommer. Nogen steder ser man anlæg, der uden tvivl bare fungerer - andre stedet noget der slet ikke gør. Herunder ses billeder af anlæggene på Værkmestergade mellem erhverv og butikker - ja, hvis du er fra Århus, er du nok ikke i tvivl om, at dette ligger lige op ad Bruuns Galleri. Men fungerer det?
Jeg tænker, anlæggene er lavet både med reference til nærheden til togbanen og de gamle centralværksteder og det faktum at området er rimeligt kystnært. Sidstnævnte måske grunden til brug af de grove græsser.

Det kunne være interessant at høre de mennesker, der arbejder her. Gør anlægget noget godt for området? Er det smukt at kigge på fra bygningerne, når man kører til og fra arbejde. Ja, tanken kan ikke være, at det er beregnet til ophold, da disse rammer ligger på en trafik-ø mellem ind- og udkørsel til storcenteret, så det må være skuet der har været i fokus.

Hvad synes du?


Belysning på træerne ses her i morgenskumringen.


Bede på modstående område. 


Indkørslen til Bruuns Galleri.


Her er så området tættere på erhvervsbygningerne.


Her om vinteren ser det måske ikke ud af meget, men om sommeren er her faktisk ret smukt, og der er liv. Medarbejdere der snakker i telefon, ryger eller får en snak på en af bænkene.


0 kommentarer:

Send en kommentar

top